Utazás

Krétai nyaralás: 7 gyönyörű hely, amit látnod kell

Kréta Görögország legnagyobb szigete, ahová sokan tervezik a nyaralást. A gyönyörű szigeten 7 helyet ajánlunk, amit mindenképpen érdemes beilleszteni a látnivalók közé.

Kréta szigete hosszú ideig török uralom alatt állt, amely építészetében is megmutatkozik. A gyönyörű kisvárosok és falvak szűk utcácskáiban romantikus sétákat tehetsz, kipróbálhatod a helyi ételkülönlegességeket, a görög vendégszeretetet. Hét helyet ajánlunk, amit krétai nyaralásodon érdemes a programok közé beillesztened.

1. Kréta második legnagyobb városa: Hanía

A bizánci időkig nyúlik vissza a története, majd a velenceiek, később pedig az ottomán uralom hagyták a városon kézjegyüket. Az óváros utcáiban számtalan vásárlási lehetőség vár, de érdekes programot ígér az ortodox katedrális és a város világítótornya is.

Krétai nyaralás: 7 hely, amit látnod kell

2. Kréta keleti részének legszebb városa: Lasithi

A mesébe illő szépségű Lasithi város klímája rendkívül kellemes, ezért az év bármely részében ideális kirándulási, nyaralási lehetőségeket kínál.

Krétai nyaralás: 7 hely, amit látnod kell

3. A velenceiek egykori kikötővárosa: Rethymno

Erődítményt is építettek a városba a velenceiek, és a kikötő világítótornya is káprázatosan szép látnivalót ígér a krétai nyaralás idején.

Krétai nyaralás: 7 hely, amit látnod kell

4. A legbájosabb falu az északi partvidéken: Kritsa

Kréta egyik legrégebbi és leglátványosabb faluja, Kritsa, őrzi az ősi hagyományokat. A görög sziget textilművészetének legfontosabb központja.

Krétai nyaralás: 7 hely, amit látnod kell

5. A déli partvidék velencei városa: Paleohora

A rendkívül hangulatos kisváros hosszú ideig a velenceiek birtokában állt, akik gyönyörű kastélyt építettek a Kréta déli partvidékén található városba.

Krétai nyaralás: 7 hely, amit látnod kell

6. A bronzkori város: Agios Nikolaos

A régmúlt időkre nyúlik vissza a város története, melynek különleges hangulatát könnyű megszeretni. A kisváros augusztusban zsúfolásig megtelik turistákkal.

Krétai nyaralás: 7 hely, amit látnod kell

7. A város, amely semmit sem változott Krétán: Plakias

Hangulatos és tradicionális éttermek, csodás tengerpart vár a gyönyörű krétai falucskában, Plakiasban.

Krétai nyaralás: 7 hely, amit látnod kell

Nézd meg a Krétáról szóló csodaszép videót is!

További cikkek Kréta, nyaralás témában az NLCafén:

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top