Utazás

Hőségriadó: A fővárosban fokozott készenlétet rendeltek el!

Az országos tisztifőorvos által elrendelt hőségriasztás nyomán Tarlós István főpolgármester utasítást adott, hogy a főváros cégei mindent tegyenek meg a lakosság hőségérzetének enyhítése érdekében.

Különleges intézkedések léptek életbe a fővárosban:

  • A Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt.-nél fokozott készenlét lép életbe, folyamatosan locsolják a budapesti közúthálózatot. A nappali műszakban elsősorban a lakótelepeket, sűrűn lakott városrészeket hűtik, éjszaka a budapesti fő- és közösségi közlekedési útvonalakat, így munkavégzésükkel nem akadályozzák a forgalmat. Emellett a BKV Zrt. megrendelésére naponta a meghatározott vonalakon és gyakorisággal locsolják a villamossíneket a kivetődés megakadályozására.
  •  A Főkert Nonprofit Zrt. a hőségre való tekintettel valamennyi kezelésében lévő ivókút működését intenzíven figyeli, s rongálás esetén igyekszik mihamarabb elhárítani a műszaki problémát. A társaság által kezelt zöldterületeken, illetve játszótereken összesen 106 ivókút található.
  • A Fővárosi Vízművek Zrt. szerdán déltől este 6 óráig, csütörtökön délelőtt 10 órától este 6 óráig mobil egységekből hűtött zacskós vizet oszt a Deák téren, továbbá a Keleti és a Nyugati pályaudvaroknál.
  • A Palatinus strand és a Dagály strand és uszoda visszavonásig meghosszabbított nyitva tartással – a Palatinus este 8 óráig, a Dagály strand este 9 óráig – várja a hűsölni vágyókat. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. kezelésében lévő valamennyi strandnál a pénztárakhoz ingyenesen használható ásványvíz-automatákat helyeznek ki, valamint folyamatosan felhívják a fürdőzők figyelmét az erős UV sugárzásra, illetve a fokozott folyadékpótlás szükségességére – olvasható a fővárosi közleményben.
Hőségriadó: A fővárosban fokozott készenlétet rendeltek el!

A meteorológiai szolgálat a tartós hőség miatt több megyére és a fővárosra már keddre is másodfokú figyelmeztetést adott ki. Az országos tisztifőorvos idén negyedszer rendelt el a tartós hőség miatt valamilyen veszélyjelzést. Most a második fokozatot, a hőségriasztást rendelte el szerdától hétfő éjfélig.

Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös közleményében azt írta: komoly lehűlés jelei egyelőre nem látszanak, így a most kiadott riasztás meghosszabbítására is számítani lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top