Utazás

Nyíregyházi Állatpark lett Európa legjobb állatkertje

Meglepetés volt az elért eredmény Nyíregyházi Állatpark számára, mert a listán Nyíregyháza olyan neves állatparkokat utasított maga mögé, mint a nagy múltú salzburgi vagy a plzeni. A Sóstó-Zoo egyébként rövid idő belül átlépheti az évi félmilliós látogatószámot

A Nyíregyházi Állatpark – két dániai állatkerttel holtversenyben – az első helyen végzett az 500 ezer látogató alatti kategóriában egy független állatkerti elemző szervezet felmérése szerint.

 Sóstó-Zoo a rangsor élén

Anthony Sheridan állatkerti szakértő alapítványa Európa száz állatkertjét vizsgálta meg három, a látogatók száma szerinti csoportba osztva, 40 szempont alapján. A közzétett adatok szerint a 250 ezer és 500 ezer közötti látogatói kategóriában a Nyíregyházi Állatpark a dániai Aalborg és Odense állatkertjeivel együtt azonos pontszámmal az első helyen végzett. Ugyanebben a csoportban a Szegedi Vadaspark a 26., a Veszprémi Állatkert pedig a 33. helyezést érte el. A minősítési rangsor szerint az egymillió látogató fölötti kategóriában Bécs lett az első, az ezen a listán szereplő egyetlen magyar állatpark, a Fővárosi Állat- és Növénykert a 14. lett.

Szibériai tigriskölykeink 🙂

Posted by Nyíregyházi Állatpark on Friday, September 18, 2015

Számos ritka állat

A Nyíregyházi Állatpark gyűjteményében sok ritka állatot mutat be a közönségnek, a minősítésben ez is egy komoly pontozási szempont volt. A minősítő szervezet az összes látogatószám mellett vizsgálta a hazai és a külföldről érkezett vendégek létszámát és arányát, amelyben egyébként jól áll a nyíregyházi állatpark: az eddigi adatok szerint 250 ezer körül lehet a magyar, és 180-200 ezer közötti a külföldi, többségében Szlovákiából, Lengyelországból, Romániából és Ukrajnából érkezett vendégek száma.

Hello GoPro!https://www.youtube.com/watch?v=38ecwX4KS74&feature=youtu.be

Posted by Nyíregyházi Állatpark on Wednesday, September 16, 2015

Bécs is tarolt

Az 500 ezer és 1 millió közötti kategóriában nem volt magyar állatkert, ezen a listán a rostocki, a frankfurti és a münsteri állatkertek végeztek az első három helyen. Az 1 millió látogató fölötti csoportban a bécsi állatkert mögött a lipcsei és a zürichi állatpark lett a második és harmadik helyezett. Ebben a rangsorban az ismertebb parkok közül a berlini állatkert a münchenivel együtt holtversenyben az ötödik, a prágai pedig a nyolcadik lett.

Még több állatkerti érdekesség az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top