nlc.hu
Utazás
Díjnyertes szálloda lett Diana hercegnő szülőházából

Díjnyertes szálloda lett Diana hercegnő szülőházából

A Sandringhamben található Park House Diana hercegnő szülőháza és 1975-ig az otthona is volt. Ma nem akármilyen szálloda működik az épületben.

A Spencer család 1975-ben költözött a Park House-ból a család ősi otthonába, Althorpba. Életrajzírója szerint Diana és testvérei rendkívüli módon szerették a tíz hálószobás házat, és költözéskor minden egyes szobától külön-külön vettek búcsút.

Szálloda lett Diana hercegnő gyerekkori otthonából

A Park House-t 1983-ban II. Erzsébet Nagy-Britannia vezető fogyatékkal élőket segítő szervezetének a Leonard Cheshire Diability-nek ajánlotta fel. A szervezet pedig speciális szállodává alakította a házat, ahol fogyatékkal élő emberek pihenhetnek kényelmes körülmények között. Az első vendéget 1987-ben fogadták.

A szálloda szakmai díjakat is nyert és máig is sikeresen működik, összhangban Diana hercegnő emlékével, aki élete során rengeteget jótékonykodott, és igyekezett támogatni többek között a fogyatékkal élő embereket is.

” target=”_blank”>Forrás: People.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top