Utazás

Lezuhant repülőgép: a külügy nem változtat Egyiptom biztonsági besorolásán

Egyiptom gyengélkedő gazdasága jelentősen függ az idegenforgalomtól, amelynek egyik legfőbb célpontja a Vörös-tenger partján fekvő Sarm-es-Sejk.

Magyarország nem változtatja meg Egyiptom biztonsági besorolását az utazási javaslatokkal kapcsolatban, egészen addig, amíg nincsenek egy ilyen lépést megkövetelő információk birtokában – mondta az egy hete történt légi katasztrófával kapcsolatban a Kairóban tárgyaló Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Lezuhant repülőgép: a külügy nem változtat Egyiptom biztonsági besorolásán

 

“Természetesen nagyon szoros figyelemmel követjük az itt zajló eseményeket, és az egyiptomi külügyminiszter úr afelől biztosított minket, hogy olyan biztonsági intézkedéseket hoztak, amelyek nyomán garantálni tudják az ideérkező turisták biztonságát” – mondta. Ugyanakkor hozzátette: ha olyan információik lesznek, amelyek miatt módosítaniuk kell az utazási javaslatokon, akkor azt természetesen meg fogják fontolni, de egyelőre erről nincsen szó.

 

Olvass még a légiszerencsétlenségről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top