Utazás

Friss hegyi levegőt árulnak a kínai falusiak

A kínai hegységek falvainak élelmes lakói rájöttek, hogyan húzhatnak hasznot a szmogos városokból kiszabadult turistákból.
Friss hegyi levegőt árulnak a kínai falusiak

 Kína városaiban nem látszódik megoldódni a légszennyezés problémája. Az elmúlt hetekben Guangdong tartomány egyes városai ki sem látszottak a szmogból – nem csoda, hogy a városlakók hétvégente menekülnek a környező hegyekbe egy kis friss levegőt szippantani. 

 A szintén Guangdongban található Lianshan hegyet is egyre többen látogatják a környező városokból. A hegy 1400 méter magasan emelkedik a tengerszint fölé, és dús erdői biztosítják a tiszta levegőt. Az itt lakók pedig zseniális üzletet találtak ki a megnövekedett turistaforgalomra: bezacskózott friss hegyi levegőt árulnak a szmoggal telítődött tüdejű városiaknak.

Friss hegyi levegőt árulnak a kínai falusiak

Egy zacskó ára mérettől függően 10-30 jüan, azaz 400-1300 forint körül mozog, és az emberek megőrülnek az ötletért. A népviseletbe öltözött árusok a friss levegő mellett helyi kézműves termékeket és élelmiszereket is árulnak, de kétségtelen, hogy a levegőnek van a legnagyobb sikere.

Forrás: Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top