Utazás

A japánok brosúrában oktatják a turistákat a viselkedésre

Nyaraláskor az ember hajlamos jobban elengedni magát, ami nem mindenkinek tetszik.

A japánoknak elegük lett az udvariatlan, hangos, bunkó módon viselkedő turistákból, és készítettek egy kis füzetet, amiben az országukban elvárt udvarias viselkedés elemeit adják a faragatlan nagyérdemű tudtára.

A Hokkaido Turist Organization gondozásában megjelent füzetecskében többek között a japánok szemében roppant udvariatlanságra utaló szokásokra hívják fel a nyugati turisták figyelmét, melyek hazájukban talán elfogadhatóak, ám Japánban nem kívánatosak, ilyen például a hangos beszéd nyilvános helyen.

Ugyancsak elvárás a részükről – teljesen érthető módon –, hogy nyilvános helyeken a turisták lesznek szívesek nem böfögni hangosan, és az alfelük működését se adják a világ tudtára. Mondjuk, aki van olyan bunkó, hogy egy étteremben ereszti ki hangosan a bélgázait, annak falra hányt borsó egy ilyen tájékoztató füzet. De legalább megpróbálták.

A japánok brosúrában oktatják a turistákat a viselkedésre

Felhívják még a figyelmet arra, hogy senki ne tolakodjon, hanem szépen álljon be a sor végére, valamint ne szemeteljen, és ne késsen el – például ha egy turistacsoport tagja –, mert ezek főbenjáró bűnnek számítanak a szigetországban.

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top