Utazás

Durva szúnyoginvázió – katasztrofális a helyzet Szigetközben

Nemcsak a folyóparton, de a belterületen is képtelenség meglenni a szúnyogoktól a Szigetközben. Szinte lehetetlen ilyen körülmények között túrázni, szabadtéri programot szervezni.

Múlt csütörtökön még tartható volt a helyzet, pénteken azonban már robbanásszerűen megnőtt a szúnyogok száma a Szigetközben – írja a kisalföld.hu. Tavaly az elárasztás hiányában még kevés bajt okoztak a rovarok, és a katasztrófavédelem is országosan gondoskodott az irtásukról, idén azonban katasztrofálissá vált a szúnyoghelyzet.

A 2013-as árvíz óta nem tapasztaltak ilyen szúnyoginváziót a helyiek, mint most. Nemcsak az ártérben fordulnak elő tömegével a szúnyogok – melyek vélhetően az ár hatására keltek ki – hanem már a belterületen is. Túrázni, szabadtéri programot szervezni most egyszerűen lehetetlen.

Durva szúnyoginvázió - katasztrófális a helyzet Szigetközben

Az ott élők abban bíznak, hogy a katasztrófavédelem a mielőbbi légi kémiai és földi kémiai permetezés mellett biológiai irtást is végez majd, s így előbb-utóbb csökkenni fog a vérszívók száma.

Olvass még a szúnyogokról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top