Utazás

Foci-Eb, 2016: így verekedett össze több száz szurkoló – videók+fotók

Balhéval indult a foci-Eb. Angol és orosz szurkolók csaptak össze Marseille-ben, a rendőrség csak könnygáz bevetésével tudott rendet tenni.

Még el sem kezdődött a foci-Eb, de angol és orosz szurkolók már összecsaptak csütörtökön éjszaka Marseille-ben. A rendőrség könnygáz bevetésével tudott csak rendet tenni. 

Szemtanúk szerint a botrány a dél-francia város régi kikötőnegyedének egyik bárja előtt történt, s a készenléti rendőrök hamar véget vetettek a mintegy 200 huligán verekedésének. A helyszínre éjfél után érkeztek ki a mentők, ugyanakkor a rendőrség sérültekről nem tett említést, csak annyit közölt, hogy két embert vett őrizetbe.

Az angolok a helybéliekkel is összetűzésbe keveredtek, mivel ugyancsak a régi kikötőben a brit és ír kocsmák előtt olyan gúnydalokat énekeltek, mint “Iszlám Állam, merre vagy” – utalva ezzel a tavaly november 13-án Párizs több pontján történt terrortámadásokra. Az incidens során két angol szurkoló és négy rendőr megsérült.

Az angol futballszurkolók már az 1998-as világbajnokság alatt is okoztak botrányt Marseille-ben, akkor is a helyi lakosokkal keveredtek összetűzésbe.

Az angol és orosz csapat szombaton este 21 órakor játszik egymással a B csoport első fordulójában.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top