Utazás

3 szuper látnivaló Budapest környékén

Budapest mellett a környékbeli csodaszép kisvárosokban is számtalan látnivaló, érdekesség vár, ha kirándulást, nyaralást szerveznél. Sőt, még az útvonal megtervezésében is segítettünk neked.

Budapesten számtalan érdekes és nagyszerű szórakozási lehetőséget nyújtó romantikus helyszínt találhatsz. Ugyanakkor mindez elmondható a főváros környéki kisvárosokról is. Kapd össze a családot, pattanjatok autóba, és járjátok végig a Budapest környéki útvonalat. Városnézésre fel!

1. Gödöllőnek káprázatos a kastélya

A gödöllői Grassalkovich kastély méltán világhírű. A 18. században épült csodaszép barokk kastély befolyásos grófja Mária Terézia bizalmát is élvezte. Az egyik karácsony alkalmával állítólag Sisi királyné itt habzsolta a mandulás kekszet. A kastélyt a gróf fia, Grassalkovics Antal később kibővíttette, ekkor épült meg a színházterem.

Az 1848-as harcok idején a Windisch-Grätz herceg főhadiszállásául szolgáló épületben később Kossuth Lajos is megfordult.

A kilencvenes években felújított, ma már múzeumként szolgáló pompás kastélyt a Budapest környéki látnivalók sorából vétek lenne kihagyni.

2. Domonyvölgy és az ámulatba ejtő lovaspark

Gödöllőtől alig néhány percnyi autóútra található Domonyvölgy, amely páratlan kirándulási élményt nyújt az egész családnak. A méltán híres lovasparkban pedig különleges lovas bemutatókat nézhettek meg, de kiállítással, lovaskocsikázással is várnak a számtalan érdekes családi program között.

3. Vác, a csodás barokk kisváros

A Dunakanyar egyik legelbűvölőbb kisvárosában mindenképpen érdemes tenni egy sétát. A központban található gyönyörű barokk vár mellett még számtalan érdekes látnivalót kereshettek fel. Az egész napos kiruccanást pedig megkoronázhatjátok a Duna-part szemet gyönyörködtető látványával.

Így járhatod be a Budapest környéki látnivalókat

Olvass még a Budapesten és környékén található látnivalókról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top