Utazás

Káprázatos timelapse videó: így telik egy nap a Yellowstone Parkban

Gőzölgő hőforrások, szökőkútként a magasba törő gejzírek és éjszakai csillaghullás. Ezt a videót látva mindenki felvési a bakancslistájára a Yellowstone Nemzeti Parkot.

Azon túl, hogy Maci Laci otthona, még van egy csomó dolog, amit érdemes tudni a Yellowstone Nemzeti Parkról. Egyike ez a világ legrégibb nemzeti parkjainak. Három állam – Idaho, Montana és Wyoming területén helyezkedik el, a Sziklás-hegységben. A csaknem kilencezer négyzetkilométer alapterületű park híres gejzírjeiről, hőforrásairól és más, különleges geotermikus jelenségeiről. A Yellowstone állatvilága igen színes, élnek itt jelentős számban grizzlyk, farkasok, bölények, jávorszarvasok – hogy csak a nagyvadakat említsük. Egy itteni kirándulás garantáltan örök nyomot hagy az ember lelkében. Igazi csoda, ha itt éri az embert a napnyugta. Mivel a fényszennyezés nullához közelít, sötétedés után sziporkázó fényes sávként rajzolódik ki az égbolton a Tejút. Egészen pontosan így:

Forrás: Bored Panda
Forrás: Bored Panda

Akinek pedig nincs hirtelen annyi likvid tőkéje, hogy most azonnal rohanjon repülőjegyért, annak ajánljuk ezt a videót, melyen felgyorsítva nézhetjük meg a Yellowstone Nemzeti Park egy napját.

És ha még ez sem volt elég meggyőző, akkor mutatunk pár látogatói felvételt a parkról:

Wyoming crush Wednesdays can be a thing too, right? #wcw #latergram #yellowstone #optoutside

@facegranklin által közzétett fénykép,

#yellowstone #nationalpark #cottoncandyclouds☁️???? #beauty #naturelovers #happiness #sunset #nature

Zuhal Agan (@zuhal_agan) által közzétett fénykép,

#firehole in #yellowstone #푸아앙푸아앙 #색깔도멋지구리

Hana Yang (@puresorrow) által közzétett videó,

#Yellowstone #National #Park #Wyoming #USA #Beautiful

Milan patel (@marvellous_milan) által közzétett fénykép,

 

Még több nemzeti park az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top