Utazás

Mégsem szűnik meg a Szép-kártya

Cáfolja a kormány, hogy döntöttek volna a Szép-kártya megszüntetéséről.

A sajtóhírekkel ellentétben nem akarják megszüntetni a Szép-kártyát, közölte a távirati irodával a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Ehelyett épp arra emlékeztetnek: a kabinet júniusban arról határozott, hogy 2017-ben a legkedvezőbb adózású béren kívüli juttatások 450 ezer forintos keretéből a versenyszférában 100 ezer forint adható készpénzben, további 350 ezer forint pedig Szép-kártyán. Emellett a közszférában adható 200 ezer forintos keretből 100 ezer forint készpénz mellett a fennmaradó összeget adhatják a munkáltatók a béren kívüli juttatásként.

via GIPHY

A Szép-kártya forgalma az utóbbi két évben több mint 15 százalékos növekedést mutatott, a bevezetése óta eltelt öt év alatt pedig 350 milliárd forintnál is nagyobb mértékben járult hozzá a hazai turizmus forgalmának növeléséhez – hangsúlyozta az ügynökség. A tájékoztatás szerint a feltöltések összege tavaly meghaladta a 90 milliárd forintos rekordot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top