Utazás

Felrobbant a Mikulás Szibéria felett – videó

Így hívják ugyanis azt a meteoritot, amely tegnap a szibériai Hakaszföld felett szakadt darabokra. Az esti égboltot nappali fényesség borította be.

A Mikulás, vagyis Gyed Maróz nevet kapta az a meteorit, amely tegnap helyi idő szerint 18.37-kor (magyar idő szerint 12.37) robbant fel Szibéria területe felett – írja a Bumm.sk. A jelenséget videón is megörökítették, a robbanás Szajagonorszk városában volt a leglátványosabb.

A helyiek közül többen megijedtek, mert azt hitték bombatámadás miatt történt a robbanás. Az Uráli Szövetségi Egyetem (URFU) egyik professzora, Viktor Grohoszkij azt mondta, a meteorit lényegesen kisebb volt annál, amely 2013 februárjában Cseljabinszk lakói között okozott riadalmat, miután több ház ablakai betörtek a robbanás okozta lökéshullám miatt.

A szakértő szerint a mostani meteorit darabjait megpróbálják felkutatni, hogy többet megtudjanak az űrből érkezett szikladarab eredetéről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top