Utazás

Ha autózol, vigyázz, mert ez nagyon sokba fog kerülni!

Sokat kockáztat az, aki még mindig nem fizette be kötelező gépjármű-felelősségi biztosítását, és januárban van a fordulónapja. A csekkes befizetők már ne próbálkozzanak, inkább fizessék be személyesen, vagy utaljanak.

Aki eddig nem fizette be a KGFB-csekket, az jövő héten már ne is próbálkozzon vele. Mivel a biztosítási pénz beérkezési határideje március 1., így szerdán délelőttig még az átutalás, azután zárásig az adott biztosító ügyfélszolgálati irodájában történő személyes befizetés a biztonságos opció – tanácsolja a lusta, késős ügyfeleknek Papp Lajos, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) elnöke.

A biztosítóknak mérlegelés nélkül, a határidő lejárta után egy nappal már törölniük kell a nem fizető ügyfelek szerződését.

Akinek felmondja a szerződését a biztosító, hosszas és drága kálvária elé néz. Fedezetlenségi napidíjat – akár napi 900 forintot – kell fizetnie addig, amíg újra nem lesz érvényes biztosítás az autón. Új biztosítást is csak annál a cégnél köthet, amelyik a régit díj-nemfizetés miatt felmondta, amit egész évre ki kell fizetnie, január elsejéig visszamenően, harmincszázalékos baleseti adóval terhelve.

A legnagyobb gond természetesen akkor van, ha a fedezetlenségi időszak alatt okoz balesetet az ügyfél, ilyenkor minden költséget saját zsebből kell állnia, akár a személyi sérülésnél jellemző több tízmillió forintos kártérítési pereket is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top