Utazás

Gyorsabbak lettek a buszok a menetrendnél

A bicikliknél is lassabban hajtanak a buszok Szeged és Kübekháza között. Az ok nem a műszaki állapot vagy a sebességkorlátozás. Hanem a menetrend.

Sétajáratnak csúfolják a helyiek a Szeged és Kübekháza között közlekedő helyközi járatot, melyet még a biciklisek is leelőznek. Az alig 20 kilométeres távot a buszok 40 perc alatt teszik meg. Pedig a járművek tudnának gyorsabban is menni, 25 perc alatt megjárható lenne az út. Akkor viszont nem tartanák be a menetrendet – számolt be róla az RTL Klub Híradója.

A menetrend évtizedek óta nem változott, a buszok viszont korszerűbbek lettek és gyorsabban is meg tudnák tenni a távot. Ha hagynák. A sofőrök eddig rugalmasan kezelték a menetrendet, néhány hete azonban ennek vége lett. A helyiek azóta késnek a lassan haladó buszok miatt, nem érik el például a csatlakozásokat sem.

A helyi polgármester levelet írt a közlekedési társaságnak, akik azt válaszolták, hogy áprilistól a menetrend változtatásával megoldják a problémát. Addig azonban fegyelmit kapnak azok a  buszsofőrök, akik eltérnek a menetrendtől.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top