Utazás

Újabb felújítás előtt a nagykörúti villamospálya

Ismét pályakarbantartási munkák várhatók a 4-es, 6-os villamos vonalán, mert a nagy igénybevételt nehezen bírják a 20 éves sínek. A villamosok a felújításig lassabban közlekednek a Blaha Lujza tér és a Rákóczi tér között.

Rákérdezett a Budapesti Közlekedési Központnál a HVG, hogy miért járnak érezhetően lassabban a villamosok a Blaha Lujza tér és a Rákóczi tér között. A BKK válasza nem volt meglepő: a körúti villamosnál a pálya rossz állapota miatt rendeltek el sebességkorlátozást.

Az elhasználódott sínek ideiglenes cseréjét még ebben az évben megoldják, a végleges megoldás viszont még a tervezés alatt áll.

Hamarosan kezdődnek az ideiglenes felújítások, a HVG megtudta azt is, hogy pontosan mikor, és hol várható szünet a nagykörúti villamosközlekedésben.

  • Április 2-24: Dohány utca – József utca közötti szakasz
  • Április 21-23: Budafoki út
  • 2017 nyara: Oktogon – Dohány utca, Goldmann György tér

Az ősz végén indulhat az Oktogon – József utca közötti szakasz teljes felújítása, ami akár 2018 tavaszáig is elhúzódhat.

A nagykörúti villamospálya Európa egyik legnagyobb terhelésű szakasza, ezért a szokásos 20-25 év helyett 10-15 év alatt használódik el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top