Utazás

Milliós bírsággal neveli Róma a turistákat

Rávéste fia és felesége nevét a római Colosseum egyik oszlopára egy turista, ami rongálásnak számít az olasz fővárosban. Volt, akit 6 millió forintnyi euróra büntettek hasonlóért.

Róma komolyan veszi a legapróbb rongálást is, amit a turisták a műemlék épületekben, például a Colosseumban tesznek. Az ezeréves amfiteátrumot a közelmúltban újították fel, egy 55 éves benzinkutas férfi mégis rávéste fia és felesége nevét, illetve a 2017-es évszámot az egyik oszlopra egy pénzérmével.

Egy idegenvezető észrevette a rongálást, és szólt a biztonsági szolgálatnak. A rongálót elfogták és a legközelebbi csendőrőrsre vitték, ahol történelmi és művészeti jelentőségű épület megrongálása miatt jelentették fel, a rongáláshoz használt euróérmét elkobozták.

Ő csak a bakancslistájáról húzta ki a Colosseumot:

A hasonló galád tetteket szigorúan büntetik az olasz hatóságok, hasonló esetekben 20 ezer euróig (6,2 millió forint) terjedő bírságot szoktak kiszabni. A dél-amerikai turista büntetéséről egy bíró dönt majd. Legutóbb februárban, egy Rómában turistáskodó francia rendőrnőt jelentettek fel hasonló vétség miatt.

Virginia Raggi, Róma főpolgármestere személyesen reagált a legújabb esetre. “Róma megérdemli a tiszteletet. Aki Rómát sebzi meg, minden rómait sebez meg, és mindazokat, akik szeretik ezt a várost” – írta Twitter-üzenetében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top