Utazás

Undorító fertőzést kapott egy nő a turistaparadicsomban

Undorító fertőzést szedett össze a turistaparadicsomnak számító Karib-tengeren egy 45 éves nő. Bőrén az elváltozás csak két héttel azután jelentkezett, hogy hazaérkezett a szabadságról.

A 45 éves, amerikai nő a Karib-szigeteken szedhette össze a durva fertőzést. Két héttel azután, hogy hazaérkezett, csúnyán bepirosodott a bőre, és furcsa dudorok jelentek meg a térdén. Miután a viszkető és meglehetősen ijesztő bőrpirosság néhány nappal később sem javult, a nő orvoshoz fordult. A vizsgálatok kiderítették, a trópusokon gyakori parazitafertőzésben szenved.

Az Origo megtudta, az ilyen jellegű betegség valójában csöppet sem ritka, de azt inkább horogférgek okozzák, amelyek a talp bőrén át furakodnak az emberi szervezetbe, és vándorolnak a bőrfelszín alatt. A fertőzés elkerülhető, ha a homokon is papucsot viselünk.

A féregparazita vélhetően azért juthatott a nő térdébe, mert vélhetően “eltévesztette” az utat a szokatlan gazdatestben. Ezek a férgek ugyanis a vastagbélbe igyekeznek, hogy ott szaporodjanak, azután többnyire a bélsárral együtt távoznak a szervezetből.

Undorító fertőzést kapott az amerikai nő
Undorító fertőzést kapott az amerikai nő (fotó: Daily Mail)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top