Utazás

Visszatérhet az élet a Róbert Károly körútra

Véget ér május 13-án a Róbert Károly körút Árpád híd és Vágány utca közötti szakaszának teljes felújítása – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Május 14-től újra korlátozások nélkül használhatják a Róbert Károly körút felújított szakaszát az autósok.

A tavaly szeptemberben elkezdett felújítás alatt 48 ezer négyzetméteren új aszfaltréteg, új pályaszerkezet épült, az Angyalföldi utca és a Vágány utca között új kerékpárút vezet, akadálymentesítették a gyalogátkelőhelyeket, megújultak a járdák, nőttek a zöldfelületek.

Megújultak a Lehel utcai csomópontban a villamosvágányok, az Esztergomi úti és a Népfürdő utcai hidak a hozzájuk tartozó korlátokkal és lépcsőkkel együtt, valamint – ahol szükséges volt – a közvilágítást és a közműhálózatot is cserélték. 

A személygépkocsival közlekedők számára visszafordulási és balra kanyarodási lehetőség létesült a Pap Károly utcánál, valamint kismértékben változik a Lehel utcai csomópont forgalmi rendje. Újra eredeti útvonalán jár majd a 105-ös busz – írja honlapján a BKK.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top