Utazás

Meglepő dolog derült ki a használt gumikról!

Egy abroncsgyártó rendezvényén kiderült, hogy a használt prémium gumik jobbak lehetnek, mint az újonnan vásárolt olcsóbb abroncsok.

Az egyik neves abroncsgyártó cég használt autógumik tesztelésébe fogott, aminek eredményéről a Totalcar számolt be. Kiderült, hogy a jó minőségű abroncsok bizonyos tulajdonságai javulnak, ahogy a futófelület kopik, néhány jellemző tartja az értékét, és csak nagyon kevés romlik. Kiemelten vizsgálták a nedves és száraz fékezést, illetve a tapadást kanyarodás során nedves és száraz úton. Az eredményekből megállapították, hogy a fékezéskor jól teljesítő gumiabroncsok rendre jól teljesítettek a kanyartesztek során is.

Igen meglepő eredményt hoztak a vizes és a száraz tesztek: a minta mélysége kisebb mértékben volt meghatározó a nedves viselkedésre, mint a mintázat kialakítása (formája) és a gumi anyaga. Még a nagy sebességű vízenfutás-teszt is azt támasztotta alá, hogy a mintázat kialakítása és a gumiabroncs anyaga nagyobb befolyással van a felfutásra, mint a mintázat mélysége – olvasható a Totalcaron.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top