Utazás

Nem vihette magával a gépre a hegedűművész a 17. századi hangszerét

Ismét kisebb botrány történt az amerikai United Airlines háza táján. Ezúttal egy hegedűművész kezéből próbálták meg kicsavarni a hegedűjét, mert a nő nem engedte, hogy a hangszerét feldobják a repülő csomagterébe ahelyett, hogy azt a kézipoggyászok között szállíthatta volna.

Yennifer Correia Houstonból repült volna St Louis-ba a United Airlines nevű légtársasággal, amelyik legutóbb a járat túlfoglalása miatt erőszakkal leszállított egy utast a repülőgépről.

Most ő is arról szerzett tapasztalatot, hogy hajlamosak erőszakhoz folyamodni a társaság alkalmazottjai, ugyanis Correiától erővel próbálták meg elvenni a hangszerét – írja a Telegraph. A nőnek megtiltották, hogy a 17. századi hegedűt magával vigye kézipoggyászként a gépre, a becsekkolásnál arra kérték, hogy azt adja le a csomagok közé. Correia érthető módon – és jogosan, merthogy zenészt nem szabad megfosztani a szabályok szerint a hangszerétől – felháborodott ezen, és ragaszkodott a kézipoggyászának gondolt hegedűjéhez.

Ekkor a check-in pult felettesét követelte a hegedűművész, és a felettes csakhamar meg is jelent, de az sem engedett Correia kérésének, hanem megpróbálta elvenni a nőtől a hegedűt. Végül – a nő ügyvédje szerint – a felettes csak akkor hagyta abba az erőszakoskodást, amikor a művész a biztonságiakat akarta hívni.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top