Utazás

Becsődölt egy utazási iroda, szállás nélkül maradtak magyarok Törökországban – frissítve

Beszüntette tevékenységét a Green Holidays. A fizetésképtelenség bejelentése meglehetősen váratlanul történt, ugyanis alig néhány nappal ezelőtt még óriási akciót hirdetett az iroda. Az utazási iroda szervezésében vasárnap délelőtt még elindult egy magyar csoport Budapestről charterjárattal a törökországi Antalyába, de lefoglalt szálláshelyükre már nem jutottak el. Az ankarai magyar nagykövetség munkatársai azóta már a helyszínen vannak, hogy segítsenek nekik.

Fizetésképtelenséget jelentett július 2-án kora este a Green Holidays Kft.írja a turizmusonline.hu. A társaság közleményben – amely már a honlapjukon is olvasható – értesítette partnereit arról, hogy nem tudja folytatni utazásszervezői tevékenységét, nem tudja teljesíteni az utazási szerződés szerinti kötelezettségeit, a szükséges intézkedéseket helyette az Uniqa Biztosító teszi meg. A kárenyhítés módjáról a biztosító dönt.

A fizetésképtelenség bejelentésére azután került sor, hogy kiderült, hogy a Green Holidays legutóbbi charterjáratával Törökországba érkezett utasok fogadása során gondok merültek fel. Az utasok jelezték, hogy órákig vártak a repülőtéren a transzferbuszra, majd nem abba a szállodába vitték őket, amelyet eredetileg foglaltak. Az utasok akkor azt a tájékoztatást kapták, hogy a foglalási rendszer összeomlása vezetett a problémákhoz.

Néhány órával később adta ki az utazásszervező a közleményt, amelyben elismeri, hogy nem tudja vállalni az utazási szerződésben vállalt kötelezettségeit, így a vagyoni biztosítékával rendelkező biztosító fog eljárni helyette.

A családjával egy törökországi szállodában várakozó utas, Novák Zsuzsanna az MTI-nek elmondta, 10.20-kor landoltak  Antalyában, de a reptéren senki nem várta őket, az utazási iroda a telefont se vette fel. Először még azt a tájékoztatást kapták, hogy sokan nem abba a szállodába kerülnek, amelyet lefoglaltak, majd azt mondták, akkor maradhatnak, ha egy napot kifizetnek, de később már az egész hét kifizetését kérték – mondta.

UPDATE (21:30): 

Az ankarai magyar nagykövetség munkatársai már a helyszínen vannak, hogy segítsenek a törökországi Antalyában a Green Holidays utazási iroda csődje miatt szállás nélkül maradt, mintegy 180 magyarnak – mondta az ankarai magyar nagykövet az M1 aktuális csatorna vasárnap esti híradójában.

Kiss Gábor ismertette, kora délután érkeztek az első segélykérő hívások, hogy az Antalyába érkezett magyarok csoportjáért senki nem ment ki a repülőtérre. Néhány órás várakozás után az utazási iroda török partnere buszokat küldött értük és elvitték őket a szállodákba. A nagykövetség négy munkatársa – köztük három konzul – már a helyszínen segít a magyaroknak, hogy estére mindenkinek legyen szállása és kapjanak ételt is – fejtette ki a nagykövet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top