Utazás

Fedezékbe! Támad az újabb hőhullám!

A viszonylag hűvösebb hét után erősödik a felmelegedés, szerdán a hőség miatt már több megyére figyelmeztetést adtak ki. A csúcs a pénteki nap lehet, ekkor hiába várhatók záporok, zivatarok országszerte, a higanyszál 37 fokig is felszökhet.

Kedden túlnyomóan derült idő várható, 28 és 32 fok körül alakul a hőmérséklet, és ennél a napnál már csak melegebb lesz a héten. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki szerdára több megyére is a hőség miatt: Békés, Csongrád, Bács-Kiskun és Győr-Moson-Sopron megyékben a napi középhőmérséklet alakul majd 25 fok körül, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 34 fok lesz.

Csapadék egészen péntekig nem valószínű, a hét vége felé azonban elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok, viharos széllökések is. De hiába az eső, a csapadék nem fog különösebb lehűléssel járni: az előrejelzések szerint pénteken akár 37 fokos magasságokban is járhat a hőhullám. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top