Utazás

Elfogták a londoni utas csomagját összevérező reptéri munkást

Klaudia Londonba érkezve vette észre, hogy Budapesten a repülőre feladott poggyászát valaki átkutatta, és közben összevérezte a bőrönd tartalmát.

Augusztus 3-án egy magyar állampolgárságú nő Budapestről Londonba utazott repülővel. Az angol fővárosban található lakóhelyén a poggyászként feladott bőröndjét ellenőrizve észlelte, hogy arról hiányzik a ráhelyezett lakat. A táskát kinyitva a nő azt tapasztalta, hogy annak tartalmát valaki átkutatta és – noha az értékei közül semmi nem tűnt el – a ruházata, illetve a szállított holmija vérrel szennyeződött. A hölgy feljelentést nem tett, panaszát a londoni repülőtéren jelezte.

Az esetről a magyar sajtóban több híradás is megjelent. Mivel a történtek alapján bűncselekmény elkövetésének gyanúja volt megállapítható, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság hivatalból nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen.

A nyomozók előbb közösségi oldalon, majd telefonon felvették a kapcsolatot a sértettel, akit meghallgattak. A nő elmondása alapján beazonosították az érintett repülőjáratot és adatgyűjtést végeztek az aznapi rakodómunkások között. A rendőrök megállapították, hogy a londoni járatra négy férfi végezte a poggyászok felpakolását, egyikük keze pedig sérült volt, és vérzett is.

A beszerzett információk alapján augusztus 6-án lopás vétség kísérletének megalapozott gyanúja miatt a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki a 46 éves Sz. Jánost, aki az eljárás során szabadlábon védekezik – írja a police.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top