Utazás

Bear Gryllsnek köszönheti, hogy túlélte a sivatagot

Három napra eltűnt egy férfi Ausztrália egyik nem embernek való vidékén, a sivatagos, sziklás, helyenként viszont mocsaras Pilbarában. A férfi meghalt volna, ha nem követi a legendás túlélő és televíziós, Bear Grylls tanácsait. Kedvenc sorozata mentette hát meg az életét.

A Perthben élő Anthony Collis barátnőjével együtt indult túrázni a Nyugat-Ausztráliában található Pilbara vidékére, amely leginkább a vörös földjéről, alacsony népsűrűségéről, sivatagos, félsivatagos területeiről, mocsarairól és a Föld legöregebb sziklaképződményeiről egyaránt híres. Ez az, amit a helyiek csak Outbacknek, azaz az Isten háta mögötti vidéknek neveznek. Összegezve: ez a terület kifejezetten és végezetesen káros tud lenni az egészségre, ha itt az ember egyszer eltéved. 

Márpedig Collisszal éppen ez történt, miután valamin összevitáztak a barátnőjével, aki otthagyta őt a sivatagban, a kocsija pedig beleragadt a sárba. A férfire ezt követően három napig a hatóságok sem találtak rá, olyan volt, mintha Collis eltűnt volna a radarokról. Pilbarában ilyenkor napközben általában harminc fok fölött van a hőmérséklet, a kietlen területen nincs infrastruktúra, sehol egy árva benzinkút vagy út menti motel, így a férfinek nem volt hol meghúznia magát, teljesen egyedül kószált a félsivatagos környéken.

Bear Gryllsnek köszönheti, hogy túlélte a sivatagot

Egyetlen esélye a túlélésre az volt, hogy követte kedvenc sorozatának túlélési tippjeit. Collis megszorult helyzetében Edward Michael “Bear” Gryllsnek, A túlélés törvényei című sorozat műsorvezetőjének tanácsaira próbált meg visszaemlékezni. Így aztán virágokat és bogarakat evett, esténként pedig a földbe temette magát, és lombozattal takarta le a testét, hogy ne fázzon.

A hatóságok a 32 éves férfit végül kevesebb mint három kilométerre találták meg a mocsárban ragadt autójától. Collis a rossz élmény ellenére vissza fog menni Pilbarába, hogy immár rendőri kísérettel kimenekítse az autóját is. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top