Utazás

Zarándokokra dőlt egy tölgyfa Madeirán, sok a halott, magyar sérült is van

Tizenketten meghaltak, és 52-en megsérültek, amikor zarándokokra dőlt egy fa egy madeirai kegyhelyen. A sebesültek között egy magyar állampolgár is van.

A helyi egészségügyi hatóság közlése szerint 12-en meghaltak, és 52-en megsérültek, amikor egy szabadtéri kegyhelyen az összegyűltekre dőlt egy tölgyfa kedden, a Portugáliához tartozó Madeira szigetén egy vallási ünnepségen. Hírügynökségi jelentések szerint a sérültek között egy magyar állampolgár is van.

Videón a 200 éves tölgy kidőlése

A hívők a sziget Funchal nevű fővárosától mintegy 5 kilométerre lévő botanikus kertben egy forrásnál gyűltek össze, egy Mária-kegyhelynél, ahol egy kétszáz éves tölgy dőlt rájuk. Az emberek a Nossa Senhora do Monte (Montei Miasszonyunk) nevű ünnepet tartották volna meg, amikor a baleset megtörtént.

A francia és a spanyol hírügynökség szerint a sérültek között egy-egy magyar, francia és német van. Hét sérült állapota súlyos. Madeira regionális kormánya háromnapos gyászt hirdetett meg.

A Público című lap szerint a 200 éves tölgyfát már három éve veszélyesnek minősítették, és arra figyelmeztettek, hogy bármikor kidőlhet. Valószínűleg gyökerestül szakadt ki a földből, és dőlt rá több hívőre, akik egy mellette lévő kegytárgyboltban gyertyát akartak venni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top