Utazás

Durva útlezárásokat hoz Putyin budapesti látogatása

Csak pár órát tölt Vlagyimir Putyin orosz elnök Budapesten, mégis jelentős terelésekre és útlezárásokra kell számítani.

Vlagyimir Putyin budapesti látogatása alatt az orosz elnök személyes védelmi feladatait a Terrorelhárítási Központ (TEK) látja el. Az alatt a néhány óra alatt, míg az orosz elnök Budapesten tartózkodik, a küldöttség mozgásával párhuzamosan időszakos terelésekre, forgalomkorlátozásokra, lezárásra kerül sor. Putyin hivatalosan a cselgáncs-világbajnokság megnyitójára érkezik Budapestre.

A korlátozások egyebek mellett a Hungária körúttól az Utász utcáig a Kerepesi útra, a Kerepesi úttól a Mogyoródi útig az Utász utcára, az Utász utcától a Hungária körútig a Mogyoródi útra, a Hungária körúttól a Szobránc közig a Stefánia útra, a Stefánia úttól a Dózsa György útig az Ifjúság útjára, a Papp László Budapest Sportaréna P+R parkoló melletti parkolótól a Hungária körút és a Kerepesi út kereszteződésében lévő kijelölt gyalogátkelőhely vonaláig az aréna déli oldalán lévő gyalogjárda által határolt területre, valamint a Stefánia úttól a Szobránc utcáig a Besnyő utcára terjednek ki.

A hatóságok a korlátozásokat csak a Putyin delegációjának biztonságos mozgásához feltétlenül szükséges ideig tartják fenn, így segítve a Budapesten közlekedőket.

Parkolni már vasárnap több helyen tilos volt, és a csatornafedeleket is lehegesztették a Papp László Budapest Sportaréna környékén.

A Liszt Ferenc-repülőtér és az aréna között időszakos és szakaszos lezárások lesznek hétfő délelőtt 11 és este 8 óra között.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top