Utazás

A környezetszennyezés tragédiája egyetlen szívfacsaró fotón

Troy Moth fotója nem akar sokkolni vagy meghatni, nem akar demagóg üzenetekkel oktatni, mégis rengeteget lehet tanulni belőle.

Legszívesebben nem is mondanánk semmit Troy Moth lenyűgöző fényképéről – inkább csak arra kérnénk mindenkit, nézegesse néhány percig, de tényleg alaposan, aztán szánjon még időt arra is, hogy gondolkodjon róla egy keveset.

Moth azt mondja, véletlenül kapta el a lángoló-füstölgő szemétdomb közepén ücsörgő medvét, amelynek testtartásából annyi szomorúság árad, amennyit a legjobb színészek sem tudnának kisajtolni magukból. Ott ül tehát ez a hatalmas, normálisan méltóságteljes állat magába roskadva, az emberi szeméthalom közepén, könnyek nélkül siratva a lemészárolt erdőket.

A fotós a képhez mellékelt megjegyzésben azt mondta, a fotó elkészítése után a medve lassan elindult a lángoló lyuk felé, és eltűnt a füstben. Moth azt mondja, nem látta soha többé, de még ma is elsírja magát, ha újra megnézi a fotót.

 

BoredPanda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top