Utazás

Csaknem hétszázmillió dollárért építenek egy új Velencét Dubajban

Három év múlva már gondolázás közben is megcsodálhatjuk a legendás dubaji barokk építészet remekeit.

Az ultramodern, grandiózus és nemritkán egészen hajmeresztő külsejű épületeiről ismert Dubajban, a Közel-Kelet legfelkapottabb luxus turistacsapdájában építik fel az olaszországi Velence mását. A 2020-ra elkészülő, 3000 vendég befogadására alkalmas, Úszó Velencének keresztelt szállodában és élményparkban állítólag felvonul majd számos klasszikus velencei látványosság és ikonikus helyszín a Szent Márk tértől a lagúnákon ringatózó gondolákig, de az ígéretek szerint még az olyan kulturális és művészeti fesztiválokat is reprodukálják, mint a biennálé vagy a karnevál.

Legközelebb talán az alexandriai könyvtár másolatát építik meg kaszinónak (fotó: Facebook)

A mesterséges Világ-szigetcsoportra tervezett létesítmény, amely Velence derűjét, sármját és kultúráját hozza el a háborítatlan dubaji tengerpartra, az egyre népszerűbb víz alatti turizmus híveinek is kínál majd izgalmas programokat és látnivalókat. Az például egészen nagyszerűen hangzik, hogy vacsora vagy wellness közben is lehet majd gyönyörködni a Perzsa-öböl élővilágában. Noha a vitán felül mutatós látványtervek alapján a komplexum egyelőre inkább emlékeztet ízléses pornóforgatási-helyszínre, semmint Tiziano, Tintoretto és Veronese szülőhelyére, az igyekezet kétségkívül imponáló.

A művelencéről további képeket például a Daily Mail oldalán lehet nézegetni. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top