Utazás

A legbátrabb utasok péntek 13-án felültek a Finnair 666-os járatára

A finn légitársaság nem riad vissza a fekete humortól: már évek óta indítja 666-os jelzésű járatát péntek 13-án. Ennek a szép hagyománynak azonban a jövőben véget vetnek.

Biztosak vagyunk benne, hogy ezen az októberi pénteki napon nem mindenki vállalta volna be a Finnair nevű légitársasággal a repülést Koppenhágából Helsinkibe. Valószínűleg, csak a bátrabb, egy csöppet sem babonás utasok szánhatták el magukat arra, hogy péntek 13-án éppen a Finnair 666-os járatára foglaljanak helyet. Amely ráadásul Helsinkibe repül, tehát a reptér hárombetűs rövidítése – most kapaszkodjunk meg – a HEL. 

Angolul ez tulajdonképpen egy szójáték, és úgy hangzik, mint maga a végítélet: Flight 666 to HEL on Friday the 13th. (A hell lefordítva: pokol.)

Fotó: TOBIAS SCHWARZ / AFP

A finn légitársaság 2006 óta indítja a 666-os jelzésű járatát péntek 13-ánként Helsinkibe, 11 év alatt 21-szer hirdették meg a death metál albumcímeket idéző útjukat. 

Sajnos azonban most repültek utoljára utasok ezzel a járattal. A Finnairnek október 29-vel változnak a járatszámai, így átkeresztelik az AY666-ost AY954-re. Ez így sajnos már nem annyira vicces. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top