Utazás

Gyökeresen megváltozik a poggyászfeladás a diszkont-légitársaságnál

Már csak jövőre szigorít poggyászszabályzatán a Ryanair légitársaság, így karácsonykor még a megszokott méretű bőröndökkel utazhatnak az utasok. Januártól viszont jön a szigorítás.

Eddig úgy volt, hogy novemberben lép életbe a Ryanair diszkont-légitársaság új poggyászszabályzata, ám a karácsonyi időszakra hivatkozva januárra halasztották annak bevezetését, ami egyebek közt felére csökkenti a fedélzetre vihető csomag méretét. Az új szabályzat január 15-én lép hatályba.

A Ryanair korábbi tájékoztatása szerint az új szabályok értelmében csak az elsőbbségi beszállást vásárlók vihetik majd fel a kabin méretű (55x40x20 cm) kézipoggyászt a fedélzetre, és csak náluk lehet a kézipoggyász mellett egy második, kisebb (35x20x20 cm) táska is.

A többi utastól a beszállítókapunál elveszik a kabin méretű poggyászt, amely a csomagtérbe kerül, így érkezéskor az utasoknak meg kell várniuk annak kiadását, a fedélzetre pedig csak egy kisebb táskát vihetnek fel. A szolgáltatás díjtalan. A Ryanair emellett 15-ről 25 kilogrammra növeli a feladható poggyász felső súlykorlátját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top