Utazás

Mától még nehezebb eljutni az Egyesült Államokba

Sokkal hosszabb biztonsági átvilágításra kell számítania ezentúl annak, aki repülőgéppel érkezik az Egyesült Államok területére. Az országba tartókat csütörtöktől a beszállás előtt, az utasfelvételnél és a kapuknál is újra meg újra kikérdezik.

Az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság (TSA) közlése szerint az új intézkedések értelmében az Egyesült Államokba induló járatoknál az utolsó felszállóhelyen megszigorítják az ellenőrzést, és a beszállás előtt az utasfelvételnél és a kapuknál is újra kikérdezik az utasokat. 

Az új intézkedések naponta mintegy 325 ezer utast érintenek a körülbelül 2000 kereskedelmi járaton, amely az Egyesült Államok valamelyik légikikötőjébe érkezik. A világ nagy légitársaságai közül a francia Air France, a német Lufthansa, az egyiptomi EgyptAir, a hongkongi Cathay Pacific és a dubaji központú Emirates, a dél-koreai Korean Airlines, a tajvani China Airlines már közölte, hogy készen áll a szigorú biztonsági intézkedések bevezetésére.

A felkészülésre a nyár közepén 120 napot adott az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság (TSA), amikor júniusban megtiltotta, hogy bizonyos közel-keleti és észak-afrikai ország repülőteréről induló járatokra az utasok laptopokat és nagyobb elektronikai eszközöket vigyenek fel. Igaz, ezt a rendelkezdést egy hónap múlva visszavonták, de a szigorúbb utasellenőrzési előírásokat nem.

A TSA szóvivője elhárította azokat az újságírói kérdéseket, amelyek a szigorítások részleteit firtatták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top