Utazás

Siralmas állapotok a műemlék vasútállomáson – videó

Tarthatatlan állapotok uralkodnak a Kelenföldi pályaudvar felszíni, romos épületében. A nyáron leszakadt mennyezetet faállványzattal dúcolták alá, az utasoknak azt ígérték, hamarosan új helyre kerülnek a pénztárak. Novemberhez közeledve a pénztárköltözés időpontja 2018 elejére csúszott.

Még júliusban szakadt le egy részen a Kelenföldi vasútállomás felszíni épületének mennyezete. A MÁV akkor azt ígérte, új helyre költözteti a pénztárakat. November előtt a pénztárak még mindig a düledező, régi állomásépületben működnek, miközben az utasokat kordonok és egy fából készült tartószerkezet védik az omladozó épülettől – számol be a kis magyar valóságról az RTL Klub Híradója.

Érdekesség, hogy a Kelenföldi állomásépület a Wikipedia szerint 2007-ben, 125 éves korában kapta meg a műemléki védettséget.

Legutóbb a Keleti pályaudvaron szakadt le a pénztáraknál egy 2 négyzetméteres mennyezetdarab, amit szintén kordonokkal „javítottak” meg a MÁV szakemberei.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top