Utazás

Hatalmasat hibáztak a reptér biztonsági emberei

Nem a reptér biztonsági előírásait akarta tesztelni az a férfi, aki olyan jeggyel jutott fel egy repülőgépre, amelyen nem is az ő neve szerepelt.

Sose vásárolj olyan utazási ügynöktől repülőjegyet, aki nagyon siet a munkával azért, hogy felesége mellett lehessen, akinek édesanyja éppen a kórházban haldoklik. Ad Davis például rosszul kitöltve kapta meg a Phoenixből Chicagóba szóló jegyét az American Airlines egyik járatára, ám azt senki sem vette észre, hogy a jegyen nem Ed neve szerepel, hanem egy másik férfié, akivel csak a vezetéknevük volt azonos.

Ezt az apró malőrt nem vették észre a phoenixi repülőtér biztonsági ellenőrzésén, sem a beléptetőkapunál. Csak akkor vált bizonyossá, amikor Ed ott állt egy foglalt ülés előtt, ahol az az ember ült, akinek a nevére kiállították Ed jegyét.

A pórul járt utasnak le kellett szállnia a gépről, amely a csomagjaival együtt felszállt, Ed pedig a következő chicagói géppel repülhetett utána. Ednek a legjobban az fájt a történetben, hogy a repülőn a többi utas azt hihette, nincs kifizetve a jegye, ezért szállították le a gépről.

Az eset miatt az American Airlines belső vizsgálatot indított, hiszen a tévedésnek sokkal hamarabb ki kellett volna derülnie – írja az abc7.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top