Utazás

Elpirulsz, ha meglátod, mit rajzolt az égre az unatkozó pilóta

Az USA haditengerészeténél valószínűleg sokat vakarták a fejüket a szóvivők, mielőtt kiálltak ország-világ elé megmagyarázni, hogyan került az égre a félreérthetetlen alakú rajz. Csodálatos indoklás született!

Ugyancsak elcsodálkozhattak az amerikai Washington államban találhato Okanogan megye lakói, amikor múlt hét pénteken felnéztek az égre.

A ragyogóan tiszta időben ugyanis félreérthetetlen ábra rajzolódott ki a kék égen.

Az Egyesült Államokban népszerű az úgynevezett skywriting, vagyis amikor egy repülő által húzott csíkkal írnak fel mindenféle kedves üzenetet például esküvők vagy születésnapok alkalmából.

A KREM 2 helyi hírcsatorna értesülései szerint azonban ezúttal nem egy skywriter pilóta állt bosszút az elmaradt fizetése miatt, hanem az amerikai haditengerészet, a U.S. Navy egyik gépének legénysége gondolta jó viccnek, hogy hatalmas falloszt rajzoljanak az égre.

A félreérthetetlen rajz sokakat zavarba hozott (Fotó: KREM2)

A közeli Whidbey Island haditengerészeti támaszpont szóvivője a KREM riportereihez eljuttatott közleményben azt írja: „A haditengerészet a legmagasabb szakmai elvárásokat támasztja a pilótáival szemben, ezért teljességgel elfogadhatatlannak tartjuk a történteket. A gyakorlatnak nem volt semmiféle taktikai vagy gyakorlással összefüggésben lévő haszna, ezért a gép teljes legénységét felelősnek tartjuk az esettel kapcsolatban.”

A KREM az amerikai Szövetségi Repülési Hivatal, az FAA sajtóosztályát is megkérdezte, hátha többet is megtudnak az esetről, a szervezet azonban csak annyit közölt, hogy ha az esetnek nincs a repülés biztonságát veszélyeztető vonzata, akkor nem tudnak mit tenni az üggyel kapcsolatban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top