Utazás

Elrepült „Elena”, az utolsó Malév-gép

Szerdán reggel végleg elrepült Ferihegyről az egykori Malév utolsó életképes repülőgépe, „Elena” – ahogy maléves körökben becézték.

A korábban HA-LNA lajstromjelű Bombardier CRJ-200ER repülőgépet az utóbbi hetekben-hónapokban hozta ismét repülőképes állapotba az egykori Malév repülőgép-karbantartó leányvállalata, az Aeroplex.

A Malév még jóval a 2012 februári megszűnése előtt kivonta flottájából a CRJ-ket, a másik három példány már korábban új üzemeltetőkhöz került. Az utolsó CRJ, HA-LNA – vagy ahogy maléves körökben becézték, „Elena” – évekig állt Ferihegyen a repülőtér különböző szegleteiben lekonzerválva, de az utóbbi években láthatóan egyre rosszabb állapotba került, kerekei leeresztettek, egyik főfutója megrogyott – írja az Airportal.hu.

A repülőgépet tavaly vonták ki a magyar lajstromból, és több sikertelen eladási kísérletet követően került a kazah SCAT Airlines flottájába.

Címlap: Facebook/Malév Hungarian Airlines Virtual

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top