Utazás

Nem volt, aki vezesse a mozdonyt, így kimaradt egy járat

Nem tudott elindulni a szerelvény, mert nem volt mozdonyvezető. A vasúttársaság cáfolja, hogy emberhiány lenne.

Nem volt mozdonyvezető, így nem indult el egy személyvonat múlt pénteken Pusztaszabolcsról. Az egyik utas írta meg az RTL Híradónak, hogy hiába állt bent az állomáson a szerelvény, nem érkezett senki, aki vezethette volna. Végül másfél óra várakozás után pótlóbusszal tudtak elutazni az utasok Pusztaszabolcsról Székesfehérvárra. Azért ilyen sokára, mert a MÁV által rendelt busz Dunaújvárosból érkezett.

A MÁV elismerte, hogy valóban nem indult el a vonat, de szerintük nem azért, mert nem volt mozdonyvezető, hanem azért, mert a munkatársuk – aki előtte egy másik szerelvényen teljesített szolgálatot – nem ért oda az indulásra. A vasúttársaság mindenesetre elnézést kért a történtekért.

A MÁV szerint egyébként nincs hiány a mozdonyvezetőkből, a vasutasdolgozók szakszervezete szerint viszont kevesen vannak, és feszített munkatempóban dolgoznak, nemcsak a mozdonyvezetők, hanem a többi vasutas is. Az érdekképviselet szerint ezért bár nem gyakran, de megtörténik, hogy emberhiány miatt nem indul el egy-egy vonat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top