Utazás

Vizsgálat indult az ország legarrogánsabb kalauza ellen

Egy emberként háborodtak fel az utasok egy Sopronból induló InterCity járat arrogáns jegyvizsgálójának viselkedésén, aki megalázó módon lépett fel egy 18 éves fiatallal szemben, mert nem volt nála a kedvezményes utazásra jogosító igazolvány. A kalauz ellen vizsgálat indult.

Egészen a Kisalföldig jutott annak a kalauznak a története, aki porig alázott egy fiatalt, amiért nem volt nála a kedvezményes utazásra jogosító igazolás. A történetet az egyik utas meséli el a lapnak:

A velem egy kocsiban utazó fiatalembernél nem volt ott a 90 százalékos kedvezményre jogosító igazolványa. Amikor jött a kalauz, a fiú a MÁV honlapján megtalálható információt olvasta fel: ha a jegyvizsgáló Utasleadási lapot állít ki az utazás során, akkor lehetőség van 15 napon belül a menetjegyet, az Utasleadási lapot és az érvényes diákigazolványt a pénztárnál bemutatni, és a díjat befizetni, ami jelenleg 1300 forint.

MTI Fotó: Rosta Tibor

Ezen a jegyvizsgáló annyira felhúzhatta magát, hogy már csak azért is kötelezte a diákot a bírság és a különbözet helyszíni megfizetésére, illetve megfenyegette, hogy amennyiben ezt nem teszi meg, leszállítja a vonatról. 

Az önérzetes utasokat egytől egyig felháborította az eset, egyikük odáig ment, hogy megkereste a vasúttársaságot, hogy jogos volt-e a kalauz fellépése, de a MÁV-nál is a fiúnak adtak igazat, a jegyvizsgáló ellen pedig vizsgálatot indítottak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top