Utazás

Tizenháromezer turista rekedt a svájci Alpokban

Tizenháromezer turista rekedt a svájci Zermatt városában, mert elzárta őket a külvilágtól az elmúlt napok rendkívüli havazása.

A délnyugat-svájci Valais kantonban fekvő Zermattban jelenleg mintegy tizenháromezer turista rostokol. A hó miatt sem odajutni, sem a városból kijutni nem lehet, és áramkimaradások vannak. A rendkívüli helyzetet az elmúlt napok havazásai okozták.

Zermattban 13 400 ágy van a turisták számára, amelyből 7200 szállodákban, 6200 apartmanokban. Mintegy 5500 a helyi lakosok száma.

Janine Imesch, a városi hatóság egyik képviselője szerint nem lehet síelni vagy túrázni, nagy a csend, nagyon romantikus a hangulat, nincs pánik.

A régióból felderítő repülést terveznek, hogy felmérjék a helyzetet.

A svájci sajtó szerint a sár- és hólavinától, kőzuhatagtól tartva számos utat lezártak Valais kantonban. A térségben a legmagasabb szintű lavinariasztás van érvényben – közölte a rendőrség, amely szerint este újra felmérik a helyzetet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top