Utazás

Havas eső, hó, ónos eső – ezt kapjuk a jövő héten

Eső, havas eső, hó, néhol ónos eső is lehet a jövő héten, de olykor a nap is kisüt. A leghidegebb órákban mínusz 10, néhol nappal is 0 fok körül marad a hőmérséklet, de a hét második felében ismét melegszik az idő.

A Kiderül előrejelzése szerint hétfőn eleinte csak délnyugaton lesz erősen felhős az ég, másutt hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd délnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de északkeleten estig derült marad az ég. Főként délnyugaton, délen több helyen fordulhat elő hószállingózás, gyenge havazás. A délkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -9 fok között valószínű, de a havas, derült, szélvédett tájakon -10, -14 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +2 fok között alakul.

Kedden Nyugat felől mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, egyre többfelé várható csapadék: északkeleten hó, havas eső, másutt eső, kezdetben átmenetileg ónos eső is. A déli, délkeleti, majd estétől a délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -7 fok között várható, de a gyengébben felhős, havas északkeleti részeken -10 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 3 és 8 fok között, északkeleten fagypont körül alakul.

Szerdán többnyire erősen felhős lesz az ég, késő délutántól szakadozhat északnyugat felől a felhőzet. Többfelé várható eső, a reggeli órákban északon és az Alpokalján ónos eső is. A változó irányú szél este északnyugatira fordul és megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

Csütörtökön többnyire napos idő várható kevés felhővel, estefelé növekszik nyugat felől a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél a Dunántúlon viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

A hét további napjainak az időjárásáért kattints a Kiderül oldalára!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top