Utazás

Megjött a hideg, köd és hó lepte el a Mátrát

A tél eddig elmaradt, de január második hétvégéjén végre megérkezett hazánkba. A Mátra erdeit köd borítja, szemerkél a hó.

Galyatető az ország egyik legmagasabban fekvő települése (a 964 méter magas Galya-tető csúcs déli oldalán helyezkedik el), Mátraszentimréhez tartozik. Erdő veszi körül, a Kéktúra útvonala áthalad rajta. A falunak anno sífelvonója volt, aktív sportélet folyt az egykori sísánc miatt is, a túrázók pedig nemcsak télen, hanem a többi évszakban is felkeresték.

Szombatra a hőmérséklet mínusz 5 Celsius fokra csökkent, a hideg és a köd miatt kietlen lett a táj, alig páran tűntek fel az erdőben, ahol sokszor képtelenség volt 5 méternél messzebb ellátni.

A kilátóba 200 forintért lehetne feljutni, de szombaton lezárták a beléptető kaput. 

Pont elég a hó a szánkózáshoz. 

Ma már nem porolják. 

Üzemben:

Még nincs rajta síelő: 

Ez most a Mátra, menjetek, amíg igazi tél van, amíg a hegy és az erdő azt az arcát mutatja, amit csak ritkán kapnak meg itthon a túrázók. Ha a gyerek elfáradna, majd ráülteted a szánkóra, és húzod. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.