Utazás

Őrizetbe vették a brit férfit, aki embercsempészéssel bízott meg egy 16 éves encsencsi fiút

A nyomozók őrizetbe vették azt a brit állampolgárt, aki embercsempészés elősegítésével bízott meg egy encsencsi fiút.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 34 éves brit állampolgár ellen. A gyanú szerint a külföldi férfi bízta meg azt a 16 éves encsencsi lakost embercsempészés elősegítésével, akit június 1-jén otthonában fogtak el a rendőrök. 

A nyomozás adatai szerint a brit férfi pénzt adott a 16 éves fiúnak, hogy egy 35 éves iráni állampolgárnak segítséget nyújtson Románia felől az államhatár illegális átlépéséhez. Megállapodásuk részét képezte, hogy a fiatal a tervezett továbbutazásáig szállást és ellátást is adott encsencsi lakóhelyén az illegális bevándorlónak.

A nyomozók a megbízó ellen 2017 szeptemberében európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki. A külföldi férfit körözés alapján 2018. január 2-án Nagy-Britannia területén a brit hatóságok elfogták, és 18-án átadták a magyar nyomozó hatóságnak. A rendőrök a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és indítványozták előzetes letartóztatását. (Police.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top