Utazás

Átneveznek négy megállót a 3-as metró vonalán

Van, amelyiket helyesírási hiba miatt kellett javítani, de az Árpád hídnál található állomás új neve az érintett városrész nevét viseli majd.

Néhány napja mi is közzétettük a 3-as metró felújított állomásait bemutató látványterveket. A képeken már észre lehetett venni, hogy több megálló új elnevezést kap. Most a metrófelújítás honlapján hivatalosan is közölték, mi hogyan változik.

Ezek lesznek a 3-as metró új állomásnevei:

  • Újpest-Központ helyett Újpest-központ
    Az állomás neve a magyar helyesírás szabályai miatt változik.
  • Újpest-Városkapu helyett Újpest vasútállomás
    A vasúti átszállási lehetőség miatt nevezték át, ez a BKK jelenlegi utastájékoztatási gyakorlata. Ugyanezért lett a 4-es metró végállomása Kelenföld vasútállomás.
  • Árpád híd helyett Göncz Árpád városközpont
    A XIII. kerület érintett városrészének hivatalos neve Göncz Árpád városközpont. A kerület polgármestere kezdeményezte az Árpád híd tömegközlekedési megállóinak Göncz Árpád városközpontra történő átnevezését.
  • Kőbánya-Kispest helyett Kőbánya-Kispest vasútállomás
    Ezt az állomást is a vasúti átszállási lehetőség miatt nevezik át.

A felújított 3-as metró vonalán az utastájékoztatás arculatában és tartalmában illeszkedni fog a máshol már megszokotthoz, az egységesítést pedig a rekonstrukció során érdemes elvégezni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top