Utazás

Drágulhat a parkolás Óbudán, és újabb terület lehet fizetős

A javaslatot a fizetős parkolóhelyek magas kihasználtságával indokolják, az áremeléssel próbálják enyhíteni a zsúfoltságot.

Szerdán tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés a parkolási rendelet módosítását, amely szerint Óbudán az eddig is fizetős területeken jelentősen drágul a parkolás és egy komolyabb, eddig szabad zónát fizetőssé tesznek – írja a Hvg.hu.

Ez lenne az új fizetős parkolási zóna Óbudán:

Bojtár utca–Huszti út–Kazal utca–Szentendrei út–Záhony utca–Sujtás utca–Gázgyári lakótelep III. csoport–Gázgyár utca–Ángel Sanz Briz út–Duna–Bogdáni út–Hévizi út–Vörösvári út–Bécsi út.

A drágulást úgy tervezik, hogy az eddig 5. díjtételű területeket 4-esre, míg a 4-esbe tartozó részeket 3-asra minősítik át. Így ahol eddig 175 forint volt a parkolás óránként, ott 265 lesz, ahol pedig 265, ott 365 forintra nő az díj.

A javaslat indoklása szerint a parkolóhelyek kihasználtsága nagyon magas, 84-87 százalék közötti az óbudai fizetős övezetekben, így az áremeléssel próbálják enyhíteni a zsúfoltságot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top