Utazás

Március végéig nem jár a fogaskerekű

A rossz állapotban lévő sínszálakat és fogasléceket cserélik. A fogaskerekű helyett pótlóbusszal lehet utazni, de közúti változások is lesznek a pályarekonstrukció miatt.

Pályakarbantartás miatt március végéig pótlóbusz közlekedik a fogaskerekű helyett a Széchenyi-hegyi végállomás és Svábhegy között – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Az Adonis utca és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút állomás között a rossz állapotban levő sínszálakat és fogasléceket cserélik. Bár a kieső szakaszon 60-as jelzéssel indul pótlóbusz, a BKK inkább a 21-es és 21A autóbusz használatát javasolja.

A pótlóbuszokon mindkét irányban, valamint a munkák ideje alatt a 21-es, a 21A és a 212-es autóbuszon az Adonis utca és a végállomások között felfelé, az utasforgalom függvényében szállítható kerékpár, de a kerekesszékkel és a gyerekkocsival utazók a kerékpárosokkal szemben előnyt élveznek, ha ugyanott szállnak fel.

A pályarekonstrukció miatt közúti változások is életbe lépnek. Az Eötvös úti útátjáróban félpályás lezárás mellett vízvezetéket cserélnek, a közműkiváltás és az útátjáró átépítési munkálatai miatt jelzőlámpával szabályozott, váltakozó irányú forgalom lesz. A munkálatok miatt a Diana utca érintett szakaszát egyirányúsítják a Mártonhegyi út felé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top