Utazás

Megnyitotta kapuit a világ legmagasabb szállodája

75 emeleten összesen 528 szoba várja a látogatókat a 356 méter magas komplexumban. Mit gondoltok, hol épült meg?

Megnyílt vasárnap a világ legmagasabb szállodája Dubajban. A 356 méter magas hotel hétfőtől fogadja a vendégeket az öböl menti városállam kereskedelmi negyedében – adta hírül Twitter-üzenetében a helyi tájékoztatási iroda.

A Zajed sejk sugárúton fekvő hotel egyetlen méterrel magasabb, mint az eddigi rekordtartó, a Marriott szállodalánchoz tartozó Marquis Hotel, amely szintén Dubajban található.

A Gevora Hotel 75 emeletén 528 szoba van, négy étterem, egy uszoda, egy spa és egy konditerem szolgálja a vendégek kényelmét – adta hírül a The National helyi napilap.

Dubaj büszkélkedhet a világ legmagasabb épületével, a 828 méteres Burdzs-Kalifával. Ám már hozzáláttak egy még magasabb épület építéséhez, amelynek pontos méreteit még nem fedték fel.

A városállam a turisták legkedveltebb célpontja az Arab-öbölben, tavaly 15,8 millió látogató kereste fel, 6,2 százalékkal több, mint 2016-ban.

Forrás: MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top