Utazás

Százezrekért vett autópálya-matricát, mégis megbüntették

Az osztrák autópálya-felügyelők azt állították, a matrica hamis vagy manipulált, ezért 72 ezret kellett fizetnie Andrásnak.

A több évtizede autómentőként dolgozó András Ausztriából utazott Magyarországra, amikor a magyar határhoz közeledve megállították az autópálya-felügyelők.

Először azzal gyanúsították meg, hogy az autóján nem valódi az autópálya-matrica. Aztán mikor kiderült, hogy eredeti, azt állították, biztosan manipulálta a matricát, mert levegős, és egyben sikerült leszedni a szélvédőről – írja a Blikk.

A férfi felajánlotta, hogy bemutatja a számlákat, hiszen minden autójára éves matricát vesz a környező országokba – 900 ezer forintért. A felügyelők azonban autójának lefoglalásával és bírsággal fenyegették. A helyszínen mintegy 72 ezer forintos bírságot kellett fizetnie.

András azonban nem adja fel, igazságügyi szakértői vizsgálatot csináltatott a matricákról. Kiderült, hogy télen a pára és a nedvesség miatt nem tapad meg rendesen a matrica, az újabb matricákat pedig gond nélkül le lehet egyben szedni a szélvédőről.

A szakértői véleményt elküldi az osztrákoknak, de ha ez nem vezet eredményre, perelni fogja őket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top