Utazás

Több energiát termel, mint amennyit fogyaszt ez a futurisztikus hotel

A Norvégiában épülő hotelt nem csak káprázatos elhelyezkedése teszi egyedülállóvá: a fenntarthatóság jegyében a hotel teljesen energiapozitív is lesz.

Az Északi-sarkkör egyik legszebb pontján, a Norvégiában található Almlifjellet-hegy lábánál épül a világ első, energiapozitív hotele. Hogy ez mit jelent pontosan? Nagyjából annyit, hogy a hotel 85%-kal kevesebb energiát fogyaszt majd, mint a többi hasonló épület.

A Snøhetta építésziroda (akik a budapesti Liget-projekt keretein belül, az Új Nemzeti Galéria-Ludwig Múzeum épületére kiírt pályázaton is első helyezést értek el terveikkel) által megálmodott, futurisztikus, gyűrű alakú épület ugyanakkor nem csak minimális mennyiségű energiát fogyaszt majd, de képes lesz legalább ugyanannyi megújuló energia termelésére is. A káprázatos helyre tervezett hotel építői azt ezen felül azt is ígérik, a környezet alig fogja megérezni a munkálatokat.

Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top