Utazás

Így lehetnek akadálymentesek a 3-as metró állomásai – videó

Lépcsőliftekkel oldaná meg az akadálymentesítést a főváros a 3-as metró két állomásán.

Folyamatosan egyeztet Budapest a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségével a 3-as metró állomásainak akadálymentesítéséről, ám az Ecseri úti és a Pöttyös utcai állomás esetében különböznek az álláspontok – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Tarlós István főpolgármester.

Kiderült, hogy a főváros úgynevezett Omega lépcsőliftekkel oldaná meg a felújítás alatt álló 3-as metró két kismélységű állomásának akadálymentesítését. A városvezetés szerint az Omega lépcsőlift alkalmas arra, hogy nagyon alacsony költséggel a kismélységű állomások akadálymentesítését megvalósítsák. Az ilyen lépcsőliftet teljesen önállóan használhatják a mozgáskorlátozottak.

Így működik az Omega lépcsőlift

Tarlós szerint az akadálymentesítést nem szabad összekeverni a liftépítéssel. A mozgáskorlátozottak érdekeit képviselő szervezet vezetése is azt állította, hogy nem csak liftből áll az akadálymentesítés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top