Utazás

Luxuskategóriás lakásokkal erősít a megújult Airbnb

Az Airbnb Plus a felső tízezer igényeire összpontosít.

Alaposan kinőtte magát az idén 10 éves Airbnb. „10 évvel ezelőtt abszurdnak tűnt, hogy idegenek otthonaiban szálljunk meg” – fogalmaz Brian Chesky, az oldal egyik alapítója. Kezdetben valóban csak az alacsony költségvetésből utazó merészebbek vállalkoztak a szállásfoglalás e típusára, mára azonban olyan természetességgel foglaljuk le egy idegen lakását, mint a repülőjegyünket.

A couch surfingre emlékeztető idők is elmúltak: az Airbnb mára rég nem arról szól, hogy fillérekért csövezünk valaki kanapéján. Az oldal hemzseg a szebbnél szebb lakásoktól és villáktól, és a népszerűsége vetekszik a luxushotelokéval, ám a felső tízezret még így sem sikerült megszólítani. Idén ősztől azonban mindez megváltozhat, hiszen kijön az Airbnb Plus, ahol luxuskategóriás otthonok közül válogathatunk a világ körül.

A funkció 2000, 13 városból összeválogatott otthonnal, és kifinomultabb keresőrendszerrel indul. Többek között azt is beállíthatjuk, mivel foglalkozzon a szállásadónk. Kellemetlen meglepetésektől pedig aligha kell tartanunk: az Airbnb csapata szigorú és alapos rendszerrel vizsgálta meg a luxuslakásokat, több mint 100 kritérium alapján. Egy biztos, az újításoknak hála az Airbnb leveheti a low-budget címkét, és beszállhat a luxus bizniszbe.

metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top